Internationaal wiskundetoernooi gaat virtueel

Op vrijdag 18 september 2020 vindt de volgende editie plaats van het Internationaal Wiskundetoernooi, een gemeenschappelijk initiatief van KU Leuven, Radboud Universiteit Nijmegen en Universität Bonn, dat zich richt op leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs. Naast het internationale karakter is het unieke dat deelname gebeurt in teams van vijf leerlingen en dat er in de namiddag gewerkt wordt rond een thema dat een toepassing en/of de maatschappelijke relevantie van wiskunde in de verf zet. Thema’s van vorige edities zijn bijvoorbeeld forensische statistiek , 3D printen, foutenverbeterende codes en ruimtevaart. Het thema van dit jaar houden we nog even geheim, maar de deelnemers ontvangen bij het begin van het schooljaar voorbereidend materiaal over dit thema.

De hoofdprijs is een weekend samen met de laureaten uit Nijmegen en Bonn en er zijn tal van andere leuke prijzen te winnen.

Omdat het onzeker is dat een evenement van deze omvang zal kunnen plaatsvinden in de drie landen, kiezen we dit jaar voor een online editie, waarbij de deelnemers dus niet fysiek naar de universiteit hoeven te komen. Inschrijven kan tot 30 juni 2020 via onze website https://wis.kuleuven.be/events/wiskundetoernooi/, waar je ook meer informatie over het toernooi vindt. Volg ook onze facebookpagina https://www.facebook.com/wiskundetoernooileuven/ om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.