• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Internationaal wiskundetoernooi gaat virtueel

Op vrijdag 18 september 2020 vindt de volgende editie plaats van het Internationaal Wiskundetoernooi, een gemeenschappelijk initiatief van KU Leuven, Radboud Universiteit Nijmegen en Universität Bonn, dat zich richt op leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs. Naast het internationale karakter is het unieke dat deelname gebeurt in teams van vijf leerlingen en dat er in de namiddag gewerkt wordt rond een thema dat een toepassing en/of de maatschappelijke relevantie van wiskunde in de verf zet. Thema’s van vorige edities zijn bijvoorbeeld forensische statistiek , 3D printen, foutenverbeterende codes en ruimtevaart. Het thema van dit jaar houden we nog even geheim, maar de deelnemers ontvangen bij het begin van het schooljaar voorbereidend materiaal over dit thema.

De hoofdprijs is een weekend samen met de laureaten uit Nijmegen en Bonn en er zijn tal van andere leuke prijzen te winnen.

Omdat het onzeker is dat een evenement van deze omvang zal kunnen plaatsvinden in de drie landen, kiezen we dit jaar voor een online editie, waarbij de deelnemers dus niet fysiek naar de universiteit hoeven te komen. Inschrijven kan tot 30 juni 2020 via onze website https://wis.kuleuven.be/events/wiskundetoernooi/, waar je ook meer informatie over het toernooi vindt. Volg ook onze facebookpagina https://www.facebook.com/wiskundetoernooileuven/ om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw