• 2020 Herdenkingsjaar Simon Stevin

  De Bruggeling Simon Stevin (1548-1620) was de homo universalis van de Lage Landen en één van de grootste wetenschappers van zijn tijd.

  In 2020 is het 400 jaar geleden dat hij overleed.

  De VVWL zal in de volgende nummers van het tijdschrift Wiskunde & Onderwijs de nodige aandacht besteden aan het werk van Simon Stevin.

  Op 10 oktober 2020 wordt er ook een symposium over Simon Stevin georganiseerd.

  Download hieronder alvast een artikel van Henk Hietbrink en Jean-Marie Dendoncker

  Tafelen van Interest.pdf

Wiskunde B-dag Vlaanderen

De Wiskunde B-dag Vlaanderen is een wedstrijd, gezamenlijk georganiseerd door UAntwerpen en KULeuven. Op de Wiskunde B-dag werken leerlingen in teams een hele dag in hun eigen school aan een open wiskundige onderzoeksopdracht. Vaardigheden als probleemoplossend denken, mathematiseren, logisch redeneren en argumenteren staan centraal. Tegen het einde van de dag verwerken de teams hun oplossingen tot een samenhangende tekst.


De doelgroep zijn leerlingen uit de derde graad uit studierichtingen met veel wiskunde.


De Wiskunde B-dag wordt georganiseerd onder de vorm van een wedstrijd, maar je kunt de opdracht ook gebruiken zonder aan de wedstrijd deel te nemen. De wedstrijddag vindt plaats op vrijdag 13 november 2020.


Inschrijven kan tot eind oktober als je aan de wedstrijd deelneemt en tot eind februari als je dat niet doet. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 22 november 2019.


De prijsuitreiking vindt plaats in maart 2021 van 14 uur tot 16 uur.
Meer informatie vind je hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw