• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Wetenschapscafé Antwerpen

Ook bij het Wetenschapscafé Antwerpen hebben ze vanwege het Coronavirus zijn de voordrachten voor de maanden maart, april en mei vervallen. Het zal u niet verbazen dat voor deze voordrachten, namelijk van René Poriau over klimaatontwrichtingen, van Chris Baetens over telescopen en hun geschiedenis en de samen met de vzw “De Maakbare Mens” belegde voordracht van Massimiliano Simons over gezondheidsapps, een andere datum zal worden gekozen. Voor het najaar hebben wij nog een aardig programma in petto, dat we vanzelfsprekend nog even moeten invriezen…

De Wetenschapsquiz van september gaat dit jaar niet door. Wij trachten echter op een nog te kiezen vrijdag in die maand een uitstap te organiseren naar het Gents UniversiteitsMuseum (GUM). Dit fonkelnieuwe museum, waarvan de openstelling was voorzien voor 21 en 22 maart maar eveneens uitgesteld is, geeft een inkijk in de grote wetenschappelijke collecties van de universiteit.

Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte en hopen u weldra weer te zien bij een activiteit van het Wetenschapscafé-Antwerpen, dat voor het eerst in zijn bijna 12-jarig bestaan tot een tijdelijke sluiting gedwongen is! Mocht u vragen of suggesties hebben: wij lezen deze graag.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw