• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Vakantiecursus “Speltheorie”

Het verheugt ons u te kunnen melden dat de bijeenkomsten van de vakantiecursus in fysieke vorm door kunnen gaan, zowel in Amsterdam als in Eindhoven. Vanzelfsprekend zal dit gepaard gaan met inachtneming van de geldende Covid19-normen en maatregelen zoals door RIVM en de regering verordonneerd.

De vakantiecursus in Amsterdam zal plaatsvinden op het CWI, op 21 en 22 augustus. In Eindhoven zal de cursus plaatsvinden op 28 en 29 augustus, echter op een gewijzigde locatie, namelijk in het gebouw van het Academisch Genootschap, Parklaan 93, Eindhoven. Het maximaal aantal beschikbare plaatsen bedraagt 45.

Een en ander wel onder voorbehoud van voldoende interesse (minimaal 25 deelnemers per locatie). Deelnamegeld zal terug gestort worden indien dit minimum aantal niet wordt gehaald. Maar we hopen natuurlijk dat velen zich alsnog zullen aanmelden voor dit zeer interessante onderwerp: “Speltheorie: van strategisch beslissen tot ‘eerlijke’ oplossingen”, met als hoofddocent Prof. dr. Frank Thuijsman (Universiteit Maastricht).

U kunt zich tot 1 augustus opgeven middels het aanmeldformulier op www.platformwiskunde.nl/vakantiecursus/. Hier vindt u ook de brochure.

Vanzelfsprekend zijn uw collega’s ook van harte welkom, dus attendeer hen vooral ook op deze cursus.

Klik hier voor de flyer VC 2020
KLik hier voor de brochure VC 2020
Klik hier voor het aanmeldformulier VC 2020

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw