• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Tentoonstelling Simon Stevin in Stadsarchief van Brugge

De tentoonstelling in het stadsarchief brengt voor het eerst alle werken en manuscripten van Simon Stevin samen. Daaronder tien werken uit de erfgoedcollectie van de Openbare Bibliotheek Brugge.

Op basis van twee films kom je meer te weten over zijn levensloop en over hoe zijn inzichten en ontdekkingen nog steeds aanwezig zijn in het leven van alledag.

De expo licht ook de realisatie van zijn standbeeld op het naar hem vernoemde Simon Stevinplein toe.

In de hoofdbibliotheek wordt tijdens de duur van de tentoonstelling literatuur over Stevin in de kijker gezet.

De tentoonstelling is een organisatie van Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Toerisme Brugge en Universiteit Gent

Bezoek aan de tentoonstelling is gratis. Om aan de COVID-richtlijnen te voldoen, is het aantal bezoekers dat gelijktijdig de tentoonstelling kan bezoeken beperkt. Je bezoek is enkel gegarandeerd als je op voorhand reserveert. Dit kan via deze link vanaf 3 weken voor je bezoek.

Nog toegankelijk tot 29 november 2020…

Aansluitend op de tentoonstelling ‘Simon Stevin van Brugghe, 1620 – 2020. Hij veranderde de wereld.’ werkte het educatief team van de Openbare Bibliotheek Brugge een opdrachtenparcours door de stad uit voor gezinnen en scholen.

De stadwandeling neemt je mee naar o.a. het Simon Stevinplein, het Kraanplein, de Predikherenrei en de Boomgaardstraat en laat je kennis maken met heel wat uitvindingen en realisaties van Simon Stevin. Wist je bijvoorbeeld dat hij het woord ‘wiskunde’ uitvond en dat we dankzij hem nu rekenen met decimalen?

Het gratis stadsplan met de wandeling en de opdrachten wordt vanaf september verdeeld in het Stadsarchief en in de verschillende vestigingen van de Openbare Bibliotheek Brugge.

Geïnteresseerd in vroegmoderne wiskunde?

Bezoek ook de online expo Vive l’arithmétique! Wiskundige oude drukken in de kijker!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw