• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Prijsuitreiking Europese statistiekolympiade op 28 mei

De derde fase van de Europese Statistiekolympiade in België loopt deze maand op zijn einde. Op 28 mei zal er een virtuele prijsuitreiking plaatsvinden. Hieronder lijsten we de data op van deze laatste rechte lijn.  Als gevolg van de lockdownmaatregelen tegen Covid-19 hebben we onze kalender en de omstandigheden van de prijsuitreiking aangepast. 

Dit jaar lanceren we een publieksprijs. Van 15 tot 25 mei kan u stemmen voor uw favoriete video. Het team dat de meeste publieksstemmen krijgt, zal zijn video kunnen opsturen voor de Europese fase van de wedstrijd. Het stemmen zal via een online formulier verlopen. U zal de link via mail toegestuurd krijgen.

De video’s van alle deelnemende teams zullen een eerste keer geanalyseerd worden door meerdere statistici van Statbel. Zij zullen feedback geven op elke video. Deze feedback zal naar alle leden van de nationale jury gestuurd worden.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 28 mei om 12u30. Door de omstandigheden van de lockdown en social distancing werd er beslist om de prijzen dit jaar uitzonderlijk online uit te reiken. Nog niet alle details zijn beslist, maar u zult op tijd op de hoogte worden gebracht. Tijdens de virtuele prijsuitreiking zullen de winnaars van de juryprijs en van de publieksprijs voor de 2e en de 3e graad aangekondigd worden. De video van de teams die de eerste plaats behalen van een van de twee prijzen zal ingezonden worden voor de Europese fase van de wedstrijd.  

Volg alle updates over de Olympiade op onze Facebookpagina: www.facebook.com/EuropeanStatisticsCompetitionBelgium

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw