• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Planning ijkingstoetsen

De eerste sessie van 1 juli 2020 wordt geannuleerd.

Op 29 augustus 2020 en 12 september 2020 vinden er deelnamesessies plaats voor de ijkingstoetsen burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect en diergeneeskunde.

Daarnaast wordt er een digitale afname georganiseerd voor alle andere ijkingstoetsen, met inbegrip van de ijkingstoetsen industriële wetenschappen, bio-industriële wetenschappen en biowetenschappen.

De verplichte deelname aan een ijkingstoets voor de bachelors industriële wetenschappen, bio-industriële wetenschappen en biowetenschappen gaat dit jaar nog niet in. Dit zal pas het geval zijn vanaf 2021.

Let op: om technische en organisatorische redenen werden alle inschrijvingen geannuleerd. Dit werd ook gecommuniceerd aan de deelnemers via e-mail. Opnieuw inschrijven is dus voor iedereen noodzakelijk.

Voor de verplichte toetsen (schriftelijke afname op de campus) is inschrijven mogelijk van 1 juni tot 31 juli 2020.

Voor de niet-verplichte toetsen (online afname) is inschrijven mogelijk van 1 juni tot 15 augustus 2020.

Alle nodige info kun je vinden op: https://www.ijkingstoets.be/.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw