• 2020 Herdenkingsjaar Simon Stevin

  De Bruggeling Simon Stevin (1548-1620) was de homo universalis van de Lage Landen en één van de grootste wetenschappers van zijn tijd.

  In 2020 is het 400 jaar geleden dat hij overleed.

  De VVWL zal in de volgende nummers van het tijdschrift Wiskunde & Onderwijs de nodige aandacht besteden aan het werk van Simon Stevin.

  Op 10 oktober 2020 wordt er ook een symposium over Simon Stevin georganiseerd.

  Download hieronder alvast een artikel van Henk Hietbrink en Jean-Marie Dendoncker

  Tafelen van Interest.pdf

Nieuw VVKSO-leerplan wiskunde voor de derde graad bso specialisatiejaar

Vanaf 1 september 2020 wordt een nieuw leerplan wiskunde voor de derde graad bso specialisatiejaar van kracht (dit is het derde jaar van de derde graad bso). De onderwijsinspectie keurde het nieuwe leerplan goed. Het gaat om een actualisatie van het huidige leerplan wiskunde van het specialisatiejaar.
Het vak wiskunde kan voor alle studierichtingen uit het specialisatiejaar worden aangeboden binnen het keuzegedeelte voor de basisvorming.

Download het vernieuwde leerplan via deze link

Het gaat om een open leerplan. Elke leraar zal in zijn specifieke situatie (rekening houdend met de studierichting en schoolcontext) na moeten gaan hoe hij met de leerplandoelen concreet aan de slag gaat en een jaarplanning opmaakt.

Op dinsdag 29 september 2020 voorziet de vakbegeleiding wiskunde van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen van 17.15 uur tot 18.30 uur een WEBINAR over dat nieuwe leerplan.
Geef je wiskunde in het zevende jaar bso en heb je vragen of bedenkingen bij dit nieuwe leerplan? Dan kun je ze hier alvast stellen met dit formulier.
Tijdens de webinar bespreken we dit leerplan en krijg je antwoorden op je vragen. De link en toegangscode zal je ontvangen op het mailadres dat je hebt opgegeven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw