Internationaal wiskundetornooi

Op vrijdag 20 september 2019 vindt aan KU Leuven de volgende editie plaats van het Internationaal Wiskundetoernooi, een initiatief van KU Leuven, Radboud Universiteit Nijmegen en Universität Bonn. De wedstrijd vindt tegelijk en met dezelfde opgaven plaats in België, Nederland en Duitsland.

Deze wedstrijd is anders dan de andere. Deelname gebeurt in teams van vijf leerlingen, en in de namiddag wordt er gewerkt rond een thema dat een toepassing en/of de maatschappelijke relevantie van wiskunde in de verf zet. In vorige edities ging dat bijvoorbeeld over forensische statistiek , 3D-printen, cartografie en foutenverbeterende codes. Dit jaar werken we rond het thema ruimtevaart. Begin september krijgen de deelnemers voorbereidend materiaal over het thema.

De hoofdprijs is een weekend samen met de laureaten uit Nijmegen en Bonn. Er zijn ook tal van andere leuke prijzen te winnen.

Meer informatie is vindt u op de website (https://wis.kuleuven.be/events/wiskundetoernooi/), waar u uw leerlingen ook tot begin juli kan inschrijven, en op de facebookpagina (https://www.facebook.com/wiskundetoernooileuven/).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.