• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Finalisten Europese statistiekolympiade in België

De Europese Statistiekolympiade in België gaat zijn laatste fase in. Begin januari begonnen 303 teams aan de online test die peilde naar hun statistiekkennis.

In totaal gingen 117 teams door naar de tweede fase: ze maakten een presentatie op basis van een set microdata. Die presentaties werden nu geëvalueerd door drie regionale jury’s (Franstalig, Nederlandstalig en Duitstalig). De jury’s kozen hun top 3 uit van de beste presentaties voor de tweede en derde graad secundair onderwijs.

De Nederlandstalige jury evalueerde 72 presentaties. Ze selecteerde een
top 5, en in combinatie met de resultaten uit de eerste fase, komen we zo bij de drie beste teams. Juryvoorzitter Ann Carton (Statistiek Vlaanderen) kondigde op 20 februari 2020 de teams aan in een video: https://youtu.be/0eqj-p9x7wM 

De drie beste teams van de tweede graad van het Nederlandstalig secundair onderwijs zijn:
1. √SNOR van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel
2. THOMASTATS van de Europese School Brussel IV in Laken
3. DERING1 van het Go! Atheneum De Ring in Leuven  

De drie beste teams van de derde graad van het Nederlandstalig secundair onderwijs zijn:
1. GROEP3IW6 van de Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem (GTSM) in Merchtem
2. JASITHO van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel
3. VTEAM van het Maris Stella Instituut in Malle

Volgende fase

De teams die door de regionale jury’s geselecteerd zijn, mogen even op hun lauweren rusten. Na de krokusvakantie krijgen ze de opdracht om een video te produceren van 2 minuten, over een thema dat nog even strikt geheim blijft. En daarna is het ook aan jou, als publiek: van 17 tot 26 april vind je op onze Facebook-pagina een link om je stem uit te brengen voor de publieksprijs. Je kiest je twee favoriete video’s. De twee teams die de publieksprijs winnen, mogen Europees meedingen naar een finaleplaats. Ook een nationale jury zal zich verder buigen over de video’s. En ook de twee teams die de juryprijs winnen, mogen hun video insturen voor de Europese finale.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw