Europese statistiek olympiade

Wat is de Europese Statistiekolympiade?

De Europese Statistiekolympiade is een initiatief van Eurostat, het Europese statistiekbureau. De Statistiekolympiade wordt in schooljaar 2019-2020 georganiseerd in meer dan 15 EU-landen. Ook België doet opnieuw mee. Statistiek Vlaanderen, Iweps (Wallonië) en Statbel (het Belgische statistiekbureau) bundelen hun krachten en organiseren samen de Olympiade in België.

Tot en met zondag 5 januari 2020 kan je als leerkracht in de tweede of derde graad secundair onderwijs, in België, je teams inschrijven voor de Europese Statistiekolympiade.

Je schrijft je leerlingen in in teams van 1 t.e.m. 3 leerlingen. Het is belangrijk dat je dat als leerkracht doet, zodat we je op de hoogte kunnen houden van alle tests die online komen, van de resultaten, van evenementen…

De eerste tests verlopen online, van 6 t.e.m. 19 januari 2020. De online test bestaat uit 3 onderdelen. Deze test is eliminerend: je team moet minstens 50% behalen. Van de geslaagde teams gaat enkel de eerste helft door naar de tweede fase.

De volledige Olympiade-kalender kan je downloaden via deze link.

Je teams kan je via deze link inschrijven

Wil je meer weten over de inhoud en het verloop van de wedstrijd?

Dan kan je op volgende website terecht: www.statistiekolympiade.be .

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.