• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Dagen van de wiskunde Kulak

Aangezien er op zaterdag geen studenten zijn kan de social distancing gegarandeerd worden en kunnen de traditionele Dagen van de Wiskunde (tweede en derde graad op 14 november 2020, eerste en tweede graad op 21 november 2020) kunnen in de Kulak te Kortrijk plaatsvinden.
De aangeboden werkwinkels bieden een rijke waaier aan onderwerpen en veel ideeën voor de eigen lespraktijk. Daarom hopen we jou op de Dagen van de Wiskunde te mogen verwelkomen!

PRAKTISCH

De deelnemende leerkrachten worden ontvangen in de centrale hal. Het is verplicht om een mondmasker op te zetten en voldoende afstand te houden.
Bij het onthaal krijgen de deelnemers een mapje met naamsticker, werkwinkelkeuzes en vermelding lokalen. Ze krijgen ook op dat moment een waterflesje aangeboden en wie dat wenst, kan dan een bezoekje brengen aan de didactische leermiddelenbeurs. Wie daaraan geen behoefte heeft, gaat rechtstreeks door naar het lokaal.
Men vraagt met aandrang om geen ‘gespreksgroepjes’ te vormen in de centrale ontvangsthal.
Bij de werkwinkelwissel zullen alle tafels en stoelen ontsmet worden.

De inschrijvingen gebeuren via http://www.eekhoutacademy.be. Op deze website vind je ook alle informatie over de inhoud van de werkwinkels.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw