• Voorinschrijvingen Digitale Roadshow – Eindtermen Wiskunde

 • Mathelo online nascholingsaanbod

  Afstandsleren, blended learning, flipping the classroom… zijn slechts een paar begrippen die sinds de Coronacrisis aan belang winnen.

  De webcursus “Tools voor digitaal lesgeven in de wiskunde” heeft tot doel om je onder te dompelen in de mogelijkheden die digitale didactiek biedt…

  Het gebruik van een aantal minder bekende webapplicaties voor wiskunde wordt uitvoerig besproken: Desmos, H5P, Bookwidgets, Graspable Math, alsook het notitieblok en virtueel klaslokaal van GeoGebra.

  Bovendien maak je kennis met de uitwerking van interactieve leerpaden voor jouw leerlingen in jouw eigen Moodle cursus.

  Daarnaast worden de webcursussen “GeoGebra 6 van A tot Z” en “Statistiek data en onzekerheid” dit najaar hernomen

  Wiskundeleraars kunnen deze nascholingen, thuis of op school, 7/7 24/24, op eigen tempo, op een tijdstip naar keuze, volgen via het Internet.

  Als extra ondersteuning voor leerlingen blijven  “De leerpaden meetkunde voor het eerste en het tweede jaar”  gratis toegankelijk voor leerlingen tot het einde van dit schooljaar (aanmelden als gast).

  Meer info en inschrijven via www.mathelo.net

Aanbod Junior college 2020-2021

Junior College is een oriënteringsinitiatief van de KU Leuven dat leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs de kans wil geven om te proeven van academisch onderzoek en onderwijs. Dit gebeurt via wetenschappelijke vraagstelling en interactieve inhoud verwerkt in lesmodules waar de leerlingen in de eigen lessen mee aan de slag gaan.

Op 5 januari 2021 wordt er in de Kulak ook een juniorcollegedag georganiseerd. Daar kunnen de leerlingen, samen met hun leerkrachten, aan de universiteit colleges bijwonen over een brede waaier van wetenschapsdomeinen.

Veel van deze modules zijn ook geschikt om de leerlingen deels zelfstandig aan de slag te zetten. Ze zijn dus ook inzetbaar indien de leerlingen opnieuw voor korte of langere tijd van thuis uit zouden moeten werken dit najaar.

Voor de lesmodules en de juniorcollegedag moet je afzonderlijk inschrijven.

Gelet op de coronacrisis zal vermoedelijk pas in het najaar kunnen ingeschat worden of een massa-event als de juniorcollegedag ‘live’ kan doorgaan. Wacht echter niet tot dan om je aan te melden, want de juniorcollegedag loopt elk jaar weer snel vol.

Website: https://www.kuleuven.be/onderwijs/juniorcollege

De lesmodules in de cluster STEM en Life Sciences bieden een andere en ruimere blik op wetenschap en technologie, en het maatschappelijk belang hiervan. Leerlingen komen in contact met actueel onderzoek in deze disciplines. Tijdens het schooljaar 2020-2021 worden volgende lesmodules aangeboden (meer uitleg op www.juniorcollege.be/STEM):
STEM (uiterste inschrijfdatum: 30 september 2020)

 • Cochleaire implantaten;
 • Detectie en observatie van ruimteweer;
 • Buigen, beven, barsten;
 • PageRank, de kracht van Google;
 • Van priemgetal tot digitale handtekening;
 • Simulatie van de klimaatverandering;
 • GISsen met Rock Werchter
 • Speltheorie en economie: samenwerken voor het klimaat (PILOOTPROJECT).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

 • Vlaamse vereniging wiskundeleraars vzw